Toimintaperiaate

Trimmeri matkii käsinnypittäessä tapahtuvaa sormien liikettä poistaen vanhan karvan tuoreen karvan joukosta.

Karvan kärki jää kahden kumisen pinnan väliin puristuksiin, ja vanha karva irtoaa kun laite tekee toistuvasti nyppäysliikkeen nopealla syklillä. Jos karva ei ole valmis irtoamaan, se luistaa katkeamatta pehmeiden nypintäkumien välistä irti.

Laitetta käytettäessä käyttäjä säätää karvaan kohdistuvan nypinnän puristusvoiman. Minimiteholla laite ei juuri nypi. Käyttäjä lisää nypintävoimaa etsien sopivan nypintävoiman kullekin karvalaadulle ja koiralle, koiran reagoimisen ja karvan irtoamisen mukaan.

Laitetta käytetään imuriin kytkettynä. Näin karvat eivät tuki laitteen mekaniikkaa, ja samalla ympäristö pysyy siistinä, kun karvat ohjautuvat suoraan imuriin. Imurina voi käyttää tavallista kotitalousimuria tai tehokkaampaa teollisuusimuria. Laitteen mukana tulee 2,5 metrin imuletku. Käytettävän imurin letkun pituudesta riippuen imuri saadaan näin ollen noin 5 metrin päähän koirasta. Jos imurin ääni häiritsee koiraa tai käyttäjää, voi imuletkuun liittää jatkoletkun. Näin imurin saa sijoitettua vaikka viereiseen huoneeseen häiritsemästä koiraa ja trimmaajaa.

Karhia Professional välisäiliö
Karhia Professional -laitteen mukana tulee läpinäkyvä välisäiliö, joka liitetään laitteen imuletkun ja imurin letkun väliin. Nypityt karvat kerääntyvät suoraan säiliöön, eivätkä heti täytä imurin pölypussia tai säiliötä. Läpinäkyvää välisäiliötä käytettäessä trimmaaja myös näkee helpommin, miten karva irtoaa. Nypityt karvat on helppo tyhjentää välisäiliöstä suoraan roskakoriin.
 

Teknologia

Laitetta on kehitetty yhteistyössä ammattitrimmaajien kanssa noin 10 vuoden ajan. Laitteen teknologialle on myönnetty patentti Suomessa. Euroopan alueen ja USA:n patenttihakemus on jätetty. Karhia Pro on laadukas, ammattilaistason laite, jonka komponentit on valittu huolella kestämään jatkuvaa ja pitkäaikaista käyttöä. 

 
 

Kestävyys

Trimmerin voimanpesänä toimii maailman johtavan valmistajan Johnson Electricin laadukas, kestävä moottori. Laitteella on pidennetty kahden vuoden takuu.

 
 
 

Soveltuvuus eri karvatyypeille

Laitteessa on säätimet, joilla varmistetaan soveltuvuus eri pituisille ja laatuisille karvoille. Trimmaus aloitetaan aina minimiteholla, jolloin nypintävoima on hyvin alhainen. Tehoa lisätään, kunnes löydetään koiran turkille sopivin nypintävoima. 

Laitetta on testattu useilla eri koiraroduilla, ja sen on todettu soveltuvan ainakin seuraaville roduille: Australianterrieri, Borderterrieri, Cairninterrieri, Karkeakarvainen kettuterrieri, Karkeakarvainen mäyräkoira, Parson Russel
Saksanmetsästysterrieri

Trimmausnopeus Karhia Professional -trimmerillä vaihtelee rotu- ja koirakohtaisesti. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä pidempi ja pehmeämpi karva on, sitä kauemmin trimmaus kestää. 

 
 
 

Varaosat ja tarvikkeet

Trimmerin ainoa kuluva osa on nypintäkumi, joka tulee vaihtaa noin 2-4 trimmauksen välein. 

Kehitämme trimmeriin jatkuvasti erilaisia trimmausta helpottavia lisätarvikkeita. Tällä hetkellä saatavilla on seuraavat lisätarvikkeet:

Välisäiliö

Välisäiliö asennetaan trimmerin ja imurin väliin. Nypityt karvat jäävät säiliöön ja eivät näin täytä imurin pölypussia. 

Pidennetty imuletku

Jotkut koirat ovat arkoja imurin äänelle. PIdennettyn imuletkun avulla voit sijoittaa imurin vaikka viereiseen huoneeseen, jolloin imuri ei häiritse koiraa trimmauksen aikana. 

 
 
 

Turvallisuus

Laite toimii 24V-pienjännitevirralla, joten sähköiskun vaaraa ei ole. Muuntaja katkaisee virransyötön esimerkiksi sormen tai tassun eksyessä laitteen sisään. 

 
 

Trimmauslaatu

 

 

Rajoitettu erä nyt tilattavissa