Karhian tarina sai alkunsa vuonna 2010, kun mekaniikkasuunnittelijaveljekset Markus ja Sami Ristaniemi kyllästyivät nyppimään käsin omia karkeakarvaisia koiriaan. Veljekset alkoivat kehittää mekaanista laitetta, joka tekisi nypinnän nopeammin, tarkemmin ja ilman kovaa rasitusta käsille.

Kehitimme tuotetta vuosia ja siitä valmistettiin lukuisia prototyyppejä, ennen kuin lopulta löysimme oikean tekniikan, mikä patentoitiin Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Tuotteen kehityksessä oli alusta alkaen mukana ammattitrimmaajia, jotta tuotteesta tulisi halutunlainen apuväline trimmaajien tarpeisiin. Kestävä ja laadukas, koiralle hellä, mutta tarpeeksi tehokas keventääkseen trimmaajan käsityötä.

Kaikki karkeakarvaiset koirarodut tulee säännöllisesti trimmata nyppimällä. Nypinnässä vanha, kuollut karva irrotetaan, jotta uusi karva saa kasvutilaa. Säännöllinen nypintä on ensiarvoisen tärkeää turkin ja sitä kautta koko koiran hyvinvoinnille.

Karhialla missiona onkin, että kaikilla koirilla olisi siisti olla – koko ajan. Nykyisin suunnittelemme ja valmistamme tuotteita, joiden avulla ammattitrimmaajat, koirankasvattajat ja vastuulliset koiranomistajat voivat pitää entistä paremmin huolta ihmisen parhaasta ystävästä.

Karhian ensimmäinen tuote, KarhiaPro – maailman ensimmäinen nyppivä trimmeri, lanseerattiin Helsingin Koiramessuilla joulukuussa 2017. Nyt tuotetta on myyty jo yli 30 maahan ympäri maailmaa.