Trimmaaminen Karhia Pro -trimmerillä

Tältä sivulta löydät ohjeita Karhia Pro -trimmerin käyttöön.

Karhia Pro -trimmerin käyttöönotto

Tässä videossa opastamme miten otat Karhia Pro -trimmerin käyttöön.

Karkeakarvaisen koiran trimmaaminen Karhia Pro -trimmerillä

Tässä videossa kerromme, miten trimmaat karkeakarvaisen koiran Karhia Pro -trimmerillä.

Tiukassa olevan turkin trimmaus Karhia Prolla

Tässä ohjevideossa käydään läpi vinkkejä tiukan ja hieman pidemmän turkin trimmaukseen Karhia Prolla.

 

 

 

Karhia Pro -trimmerin soveltuvuus eri koiraroduille

Olemme trimmanneet satoja koiria Karhia Pro -trimmerillä. Yleisesti ottaen kaikki karkeakarvaiset koirat, joilla on normaalipituinen, karkea karva joka on valmis irtoamaan, soveltuvat hyvin Karhia Pro -trimmerillä trimmattavaksi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että trimmerin käyttö vaatii opettelua ja ensimmäinen käyttökerta laitteella voi olla haastava ja aikaa vievä. Usein kuluu 5-8 koiran trimmausta, ennen kuin käyttäjä alkaa pääsemään jyvälle laitteesta ja saa siitä enemmän irti.

Varsinkin tiukempiturkkisilla koirilla on tärkeä oppia pitämään nahkaa samanaikaisesti kireällä kun käyttää laitetta. Mikäli nahka on löysällä ja elää mukana, vähenee nyppimisteho huomattavasti.

Normaalia pidempien ja tiukempien turkkien kohdalla trimmaaminen saattaa hidastua. Erittäin haasteellisilla turkkityypeillä trimmaaminen saattaa olla Karhia Pro:lla yhtä hidasta kuin käsin nypittäessä. Esimerkkejä omissa testeissämme trimmatuista, tavallisista haasteellismmista turkkityypeistä ovat valkoinen länsiylämaanterrieri (Westie) ja cairninterrieri. Karhia Prota voidaan hyvin käyttää myös näiden rotujen trimmaamiseen, mutta trimmauksesta tulee haastavaa ja hitaampaa erityisesti kun turkin pituus ylittää 8 cm.