Koiran nyppiminen

Tiettyjen koirarotujen trimmaus tulee tehdä käsin nyppimällä. Nypinnässä karvaa ei katkaista, vaan vanha, niin sanotusti kuollut karva irrotetaan. Näin uudelle turkille annetaan tilaa kasvaa. Säännöllinen nypintä on tärkeää, jotta koiran turkki ja sitä kautta koko koira voi hyvin - ja näyttää hyvältä - koko ajan. 

Nypittäviä koirarotuja ovat mm. 

  • Karkeakarvaiset mäyräkoirat
  • Parson russel -terrierit
  • Karkeakarvaiset kettuterrierit
  • Australianterrierit
  • Borderterrierit
  • Cairninterrierit
  • Saksanmetsästysterrierit
  • Snautserit
schnauzer-893171_1280.jpg

Kuinka usein koira pitää nyppiä?

Nypittävän koiran trimmauksen useus riippuu koirarodusta. Trimmaustarve on yksittäisen koirarodunkin sisällä hyvin yksilöllistä. Siinä missä yksi mäyräkoira tarvitsee trimmausta vain muutaman kerran vuodessa, toinen - vaikka samasta pentueesta syntynyt - saattaa tarvita sitä muutaman kuukauden välein. Tietyt kasvattajat suosittelevat nypintää 6-8 viikon välein, jolloin turkki pysyy koko ajan siistinä ja hyvinvoivana. Periaatteessa turkkia voi nyppiä aina, kun vanha karva on valmis irtoamaan. 

Koiran nyppiminen Karhia-trimmerillä

Perinteisesti nypittävät koirat on nypitty sormin tai nypintäveistä apuna käyttäen. Sormilla nyppiminen tapahtuu pitämällä toisella kädellä kiinni koiran nahasta, ja vetämällä toisen käden sormilla vanhaa turkkia irti. 

Karhia on maailman ensimmäinen ja ainoa trimmeri, jonka avulla nypinnän voi tehdä koneellisesti. Karhialla voi trimmata koiraa kuinka usein tahansa, kunhan vanha karva on valmis irtoamaan.

Lue lisää Karhian toiminnasta »